Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
28 November 2021
14:30 - 16:15

Geannuleerd – Buizer Hoorntrio speelt Brahms, Ligeti en Sporck

Meer info

Geannuleerd – Buizer Hoorntrio speelt Brahms, Ligeti en Sporck

28 November 2021
14:30

Informatie

Uniek concert door stichting Sporck: het bekende hoorntrio van Brahms & première van recent voltooid hoorntrio van Jo Sporck.

Helaas moet deze voorstelling worden geannuleerd; we zijn bezig met de Stichting Sporck om een nieuwe datum te vinden.

 

Het Buizer Hoorntrio speelt dan het bekende hoorntrio van Brahms naast de première van een recent voltooid hoorntrio van Jo Sporck. Hij is daarmee naast Brahms en Ligeti de derde componist die voor de zeldzame bezetting van hoorn, viool en piano een werk heeft geschreven. Verder op het programma: onder ander Entrain voor viool en piano van Sporck. Meer informatie over de Stichting Sporck.

Entree is 10 euro persoon: verkoop van kaartjes aan de deur.

Over de uitvoerenden:

Pierre Buizer studeerde met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacob Slagter. Sinds 2019 is hoornist bij het Rotterdams Philharmonisch orkest en is daarnaast solohoornist van Chineke! Orchestra London. In kamermuziekverband trad hij onder andere op met musici waaronder Radovan Vlatkovic, Natalia Gutman, Emmy Verhey.

Julia Buizer begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Ze trad als soliste op met pianoconcerten van Rachmaninov, Prokofjev, Shostakovich, Janacek, Glass en Gershwin op verschillende podia in Nederland en kende optredens in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en haar geboortestad St.Petersburg. Julia Buizer is co-repetitor bij het Hellendaal Muziekinstituut en remplaceert ze bij het Residentie Orkest.

Jan Buizer kreeg zijn eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd. Hij maakte als jonge musicus deel uit van het Gustav Mahler Jugend Orchester en het orkest van het Schleswig Holstein Musik Festival. Daarnaast was hij aanvoerder van het Nationaal Jeugd Orkest. Als solist trad hij op met het dubbelconcert van Bruch voor altviool en klarinet, het vioolconcert van Khachaturian en de Sinfonia Concertante van Mozart voor viool en altviool. Sinds september 2008 is hij als altviolist verbonden aan het Residentie Orkest.

Paar pratische zaken:
– entree is via de kerkdeuren
– bij binnenkomst dient op verzoek de groene vink op de corona app te worden getoond
– houd uw jas bij zich; het kan wat fris zijn (er dient voor natuurlijke ventilatie te worden gezorgd)

Meer evenementen bekijken?

25 February 2024
16:00

Zanger en pianist Roon Staal – nieuwe Winter Tour

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal - bekende cover songs op authentieke wijze en eigen ...

Lees meer
14 April 2024
14:30

Voorjaarsconcert – Elckerlyc Speellieden

...... Goedemorgen mooie bloem, waar kom jij vandaan?.” Zo beginnen de Elckerlyc Speellieden hun voorjaarsconcert gevolgd door een keur van liedekens en speelstukjes uit de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek. Zoals gewoonlijk begeleiden zij zichzelf op een groot aantal ...

Lees meer