Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk

ANBI

Doelstelling

De stichting heeft als doel:

  • Het inzetten van het Lodewijkskerkje, een uniek kerkgebouw en rijksmonument aan de Kerkstraat 64 in Oisterwijk voor cultureel en multifunctioneel gebruik.
  • Het bevorderen van de instandhouding van het Lodewijkskerkje, waarbij de activiteiten gericht zijn op muziek, kunst, cultuur en maatschappij. Doelgroep is de plaatselijke en regionale gemeenschap.

De stichting is een culturele stichting en dient het algemeen belang. De stichting heeft geen winstoogmerk.

De stichting bereikt haar doelen onder meer door de verhuur en ingebruikgeving van het Lodewijkskerkje voor culturele evenementen, zoals concerten, lezingen en exposities, en door het zelf organiseren van dergelijke evenementen.

Bestuurssamenstelling en functie

Het bestuur van stichting Lodewijkskerkje bestaat uit:

Beloningsbeleid

De bestuursleden van stichting Lodewijkskerkje zijn onbetaalde vrijwilligers.

RSIN/KvK

Het RSIN-nummer van stichting Lodewijkskerkje is: 855560915.

Het KvK-nummer is: 64194396.

De naam van de rechtspersoon is: Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk.

Hoofdlijnen beleidsplan

De stichting moet zichzelf financieel kunnen bedruipen. De stichting maakt geen winst, maar de kosten van de exploitatie moeten wel terugverdiend worden. De stichting zorgt ervoor dat er voldoende aanbod van activiteiten is. Iedere zomer organiseren we gedurende 6 tot 8 weken ‘Zomerzin’: een serie exposities van (lokale) kunstenaars op zaterdag en zondag. Gedurende het hele jaar zijn er geregeld concerten en lezingen. Voor de coronacrisis was dat zo’n 1 à 2 keer per maand.  De artiesten en sprekers werven we via ons netwerk, zoals muziekscholen, conservatoria en de VVV. Veel muziekgezelschappen komen ook graag terug nadat ze in het Lodewijkskerkje hebben opgetreden.

Officiële stukken

> Oprichtingsakte

> Jaarverslag en financieel verslag over 2021

> Meerjarenplan

 

Nieuws

7 juni 2023

Prachtig concert door Ensemble VIJF!

Als tegenwicht op de dance muziek op het Intents festival in Oisterwijk, gaf het Ensemble VIJF! een prachtig klassiek concert met eigen gearrangeerde muziek. Het verhaal van de notenkraker werd verteld in woorden maar vooral door de prachtige ...

Lees meer
21 december 2020

Muzieknootje – uniek live concert in een notedop

Zangeres Kathelijn van Dongen zag in tijden van Corona al haar concerten geannuleerd. Op deze manier brengt muzieknootje.nl haar muziek naar u toe in een notedop. Deze kerstmaand zijn er 2 kerstliederen opgenomen en klaargezet om te downloaden. ...

Lees meer