Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
13 April 2024
20:00 - 21:45

Concert Bosch Blazers Ensemble

Meer info
Bosch Blazers Ensemble

Concert Bosch Blazers Ensemble

13 April 2024
20:00

Informatie

Het belooft een mooie, interessante, klassieke muzikale avond te worden

Het Bosch Blazers Ensemble (BBE) is een dubbelkwintet van blaasinstrumenten (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, aangevuld met een contrabas) met een bezetting van vergevorderde amateur muzikanten. In de afgelopen ruim 30 jaar heeft het BBE vele klassieke concerten gegeven in Brabant en omstreken. Het BBE staat momenteel onder leiding van Marnix van den Berg.

Op het programma staan Basso Ostinato van Arensky, het alpenhoornconcert van Leopold Mozart (de vader van Amadeus), twee voor dubbelkwintet door Henk Kox gearrangeerde zangwerken van Bach (BWV 232 (et incarnatus est) en BWV 102 (Herr, deine Augen sehen nach dem Glauben)), Ave Maria van Liszt, Serenade for Strings (op. 22) van Dvorak en de Folk Song Suite van Williams. Bijzonder is het Alphoornconcert van Leopold Mozart. Soliste Wilma Dorst zal deze uitvoeren op een originele van kersenhout gemaakte alpenhoorn.

Met gevarieerde programma met een mooie mix tussen ‘licht’ en ‘zwaar’ belooft het een mooie, interessante, klassieke muzikale avond te worden. Het programma heeft een pauze.

Kaarten á € 15 kunt u reserveren via wilma.dorst265@gmail.com of bij de ingang voor aanvang van het concert. Vanaf 19.00 kunt al terecht voor een kopje koffie of thee in het aangelegen gebouw de Voorhof.

Meer evenementen bekijken?

26 May 2024
14:30

Concert door Ensemble VIJF!

VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble met een verrassend, afwisselend repertoire en een breed palet aan klankkleuren. En omdat ...

Lees meer
9 June 2024
14:00

Zanggroep Melos: 40-jarig jubileum concert

Melos, onder leiding van dirigent Arjan Kooijmans, biedt u een gezellige middag met muziek, koffie/thee en lekkers in de pauze én nog een loterij! Daarmee viert zij haar 40-jarig bestaan. Ook is er nog een verrassingsoptreden van iemand ...

Lees meer