Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
25 August 2018 tot 9 September 2018
12:00 - 16:30

Expositie: “de ziel in beeld” door Annelies Roelen – Open Monumentendag

Meer info

Expositie: “de ziel in beeld” door Annelies Roelen – Open Monumentendag

25 August 2018
12:00

Informatie

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Op deze zondagmiddag tijdens Open Monumentendag exposeert Annelies Roelen haar schilderijen in het Lodewijkskerkje. Het naastgelegen diaconie huisje is ook open te bezichtiging.

    

“Ik heb nooit de intentie gehad me met kunst bezig te willen houden of überhaupt kunstenaar te worden. Als kind kon ik me vaak uit de buitenwereld terugtrekken en middels tekenen mijn eigen “wereld” binnengaan, ik tekende heel realistisch, maar al snel verdween iedere vorm van creativiteit achter dikke sluiers, en was ik het contact met mijn ziel “kwijt” ….. het voelen was “weg”.

Maar het onvermijdelijke gebeurt toch …… rond mijn veertigste werd ik “gedwongen” de weg naar binnen te gaan en de lange tocht terug naar huis, nam haar aanvang. De zoektocht naar mijn ziel.

Wellicht is die zoektocht naar het weer in verbinding komen met mijn eigen ziel de reden dat ik nu blij ben als ik  de ziel van anderen mag zien, voelen en schilderen. Na jaren van experimenteren met materialen schilder ik nu in olieverf, van donker naar licht, hoe symbolisch! Ik hoop dat mijn “portretten” hiervan getuigen.”

Meer evenementen bekijken?

11 December 2022
14:30

Sfeerconcert – Melos

Zanggroep Melos wil u graag vermaken in afwachting van het Kerstfeest. Mooie liederen, zoals The Family Tree worden afgewisseld met kerstliederen. Onder leiding van de enthousiaste dirigent Arjan Kooijmans en Wouter Bruinsma, pianist, voor de muzikale begeleiding. Zo krijgt ...

Lees meer
17 December 2022
15:00

Kerstconcert – Zang & Vriendschap

Een concert in kersttijd in het mooie Lodewijkskerkje geeft een extra dimensie aan het zingen. Zang en Vriendschap hoopt met dit concert het publiek een fijne middag te bezorgen en een, voor ieder persoonlijke, juiste kerstsfeer te brengen. ...

Lees meer