Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
25 August 2018 tot 9 September 2018
12:00 - 16:30

Expositie: “de ziel in beeld” door Annelies Roelen – Open Monumentendag

Meer info

Expositie: “de ziel in beeld” door Annelies Roelen – Open Monumentendag

25 August 2018
12:00

Informatie

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Op deze zondagmiddag tijdens Open Monumentendag exposeert Annelies Roelen haar schilderijen in het Lodewijkskerkje. Het naastgelegen diaconie huisje is ook open te bezichtiging.

    

“Ik heb nooit de intentie gehad me met kunst bezig te willen houden of überhaupt kunstenaar te worden. Als kind kon ik me vaak uit de buitenwereld terugtrekken en middels tekenen mijn eigen “wereld” binnengaan, ik tekende heel realistisch, maar al snel verdween iedere vorm van creativiteit achter dikke sluiers, en was ik het contact met mijn ziel “kwijt” ….. het voelen was “weg”.

Maar het onvermijdelijke gebeurt toch …… rond mijn veertigste werd ik “gedwongen” de weg naar binnen te gaan en de lange tocht terug naar huis, nam haar aanvang. De zoektocht naar mijn ziel.

Wellicht is die zoektocht naar het weer in verbinding komen met mijn eigen ziel de reden dat ik nu blij ben als ik  de ziel van anderen mag zien, voelen en schilderen. Na jaren van experimenteren met materialen schilder ik nu in olieverf, van donker naar licht, hoe symbolisch! Ik hoop dat mijn “portretten” hiervan getuigen.”

Meer evenementen bekijken?

26 May 2024
14:30

Concert door Ensemble VIJF!

VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De gouden combinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble met een verrassend, afwisselend repertoire en een breed palet aan klankkleuren. En omdat ...

Lees meer
9 June 2024
14:00

Zanggroep Melos: 40-jarig jubileum concert

Melos, onder leiding van dirigent Arjan Kooijmans, biedt u een gezellige middag met muziek, koffie/thee en lekkers in de pauze én nog een loterij! Daarmee viert zij haar 40-jarig bestaan. Ook is er nog een verrassingsoptreden van iemand ...

Lees meer