Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
24 August 2024
13:30 - 16:30

Expositie “Kunst met andere ogen” – Marja van Oers – van der Aa

Meer info

Expositie “Kunst met andere ogen” – Marja van Oers – van der Aa

24 August 2024
13:30

Informatie

Een gelegenheid om kunst te ervaren op de tast

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een kijkje binnen; laat u verrassen door het kerkje (en achterliggende begraafplaats) en door de kunst.

In zomermaand augustus toont Marja van Oers – van der Aa haar werk; dit haar laatste expositiemiddag.

Over de expositie

Al sinds haar jeugd is Marja geraakt door de kunst. Het begon met muziek en dans, zowel actief als passief. Een aantal jaren geleden breidde zich dit uit naar de beeldende kunst. Aanvankelijk begon zij met beeldhouwen in zachte en middelharde steensoorten. Het waren voornamelijk de abstracte, organische vormen, die uit de stenen die ze bewerkte, tevoorschijn kwamen. Later ging ze op onderzoek uit wat werken op twee dimensionaal vlak haar zou kunnen bieden. Een hele uitdaging. Marja is namelijk maatschappelijk blind en slechthorend. “Kunst met andere ogen” is haar slogan.

Bij haar gaat het creëren van kunst niet alleen om de esthetiek. De beleving ervan neemt zeker net zo’n belangrijke plaats in. De actualiteit  is voor haar een van de inspiratiebronnen. Zo is het werk ‘kwetsbaarheid’ in de coronaperiode ontstaan. Ook de natuur is een steeds terugkerend thema. Soms verwerkt zij in haar kunst op subtiele wijze het gegeven blind en slechthorendheid. Zie het werk ‘verbinding/verbanden’. Het werk van Marja wordt gekenmerkt door haar abstracte manier van werken. Dit past het beste bij haar, daar figuratief schilderen niet haalbaar is gezien haar beperkingen.

Marja heeft cursussen gevolgd in binnen-en buitenland. Ze is op verschillende exposities als exposant te zien geweest en heeft daardoor al een aantal werken verkocht. Studio X-plo in Tilburg is mede de plek  voor het experimenteren, of procesmatig werken om  het uiteindelijk gewenste resultaat te bereiken. Ze roept de toeschouwer bij deze expositie op om voorbij het werk te kijken en wat het hem of haar te zeggen heeft en de zintuigen te laten prikkelen. Deze expositie geeft de bezoeker de gelegenheid om kunst te ervaren op de tast. Wie durft het aan?!

Een aantal werken zijn te koop; zij zal zelf aanwezig zijn tijdens de expositie middagen.

Meer evenementen bekijken?

6 July 2024
13:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een ...

Lees meer
10 July 2024
19:30

Zomeravondconcert door Elckerlyc Speellieden

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale ...

Lees meer