Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
28 July 2018 tot 1 January 1970
14:00 - 16:30

Expositie: “Vertellen in kleur” door Detje van Campen

Meer info

Expositie: “Vertellen in kleur” door Detje van Campen

28 July 2018
14:00

Informatie

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

Op deze zaterdagmiddag exposeert Detje van Campen-Wouters haar schilderijen in het Lodewijkskerkje.

Zij woont en werkt in Oisterwijk en kreeg haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg (1954-1958). Zij werkt op een directe manier vanuit haar typische eigen gevoel en impressies waarin kleuren altijd leidend zijn. Dit maakt de schilderijen van Detje zo herkenbaar en uniek. Soms zijn haar doeken slechts enkele subtiele veegjes, die realisme benaderen, dan weer sprekende abstracte vormen.

Detje exposeert slechts zeer selectief. Haar laatste tentoonstelling was in Diessen (2004). Velen zullen na een bezoek aan Diessen bevestigen dat het jammer is dat deze doeken zolang voor de buitenwereld verborgen zijn gebleven.

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Meer evenementen bekijken?

6 July 2024
13:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een ...

Lees meer
10 July 2024
19:30

Zomeravondconcert door Elckerlyc Speellieden

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale ...

Lees meer