Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
28 July 2018 tot 1 January 1970
14:00 - 16:30

Expositie: “Vertellen in kleur” door Detje van Campen

Meer info

Expositie: “Vertellen in kleur” door Detje van Campen

28 July 2018
14:00

Informatie

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

Op deze zaterdagmiddag exposeert Detje van Campen-Wouters haar schilderijen in het Lodewijkskerkje.

Zij woont en werkt in Oisterwijk en kreeg haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg (1954-1958). Zij werkt op een directe manier vanuit haar typische eigen gevoel en impressies waarin kleuren altijd leidend zijn. Dit maakt de schilderijen van Detje zo herkenbaar en uniek. Soms zijn haar doeken slechts enkele subtiele veegjes, die realisme benaderen, dan weer sprekende abstracte vormen.

Detje exposeert slechts zeer selectief. Haar laatste tentoonstelling was in Diessen (2004). Velen zullen na een bezoek aan Diessen bevestigen dat het jammer is dat deze doeken zolang voor de buitenwereld verborgen zijn gebleven.

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Meer evenementen bekijken?

29 October 2023
14:30

Yoga & Pianoconcert – Let’s Yoga Oisterwijk

Het  yoga concert wordt door Donate van Let’s Yoga Oisterwijk samen met haar man Erik georganiseerd. Ze hebben hun krachten gebundeld door hun passies te verbinden: yoga en pianospelen. Een bijzondere ervaring waar de klanken van het pianospel je nog meer ...

Lees meer
3 December 2023
14:30

Elckerlyc Speellieden – Adventsconcert

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. ...

Lees meer