Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
28 July 2018 tot 1 January 1970
14:00 - 16:30

Expositie: “Vertellen in kleur” door Detje van Campen

Meer info

Expositie: “Vertellen in kleur” door Detje van Campen

28 July 2018
14:00

Informatie

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

Op deze zaterdagmiddag exposeert Detje van Campen-Wouters haar schilderijen in het Lodewijkskerkje.

Zij woont en werkt in Oisterwijk en kreeg haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg (1954-1958). Zij werkt op een directe manier vanuit haar typische eigen gevoel en impressies waarin kleuren altijd leidend zijn. Dit maakt de schilderijen van Detje zo herkenbaar en uniek. Soms zijn haar doeken slechts enkele subtiele veegjes, die realisme benaderen, dan weer sprekende abstracte vormen.

Detje exposeert slechts zeer selectief. Haar laatste tentoonstelling was in Diessen (2004). Velen zullen na een bezoek aan Diessen bevestigen dat het jammer is dat deze doeken zolang voor de buitenwereld verborgen zijn gebleven.

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Meer evenementen bekijken?

25 February 2024
16:00

Zanger en pianist Roon Staal – nieuwe Winter Tour

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal - bekende cover songs op authentieke wijze en eigen ...

Lees meer
14 April 2024
14:30

Voorjaarsconcert – Elckerlyc Speellieden

...... Goedemorgen mooie bloem, waar kom jij vandaan?.” Zo beginnen de Elckerlyc Speellieden hun voorjaarsconcert gevolgd door een keur van liedekens en speelstukjes uit de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek. Zoals gewoonlijk begeleiden zij zichzelf op een groot aantal ...

Lees meer