Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
29 July 2017 tot 1 January 1970
14:00 - 16:30

Expositie, werk van Anja Robben “Tabula Rasa”

Meer info

Expositie, werk van Anja Robben “Tabula Rasa”

29 July 2017
14:00

Informatie

Op deze zaterdagmiddag exposeert Anja Robben haar schilderijen in het Lodewijkskerkje tijdens Zomerzin 2017. De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Gegrepen door de reinheid van een groot wit doek, startte de zoektocht van Anja. Na het lezen van een artikel met de uitleg van de woorden “Tabula Rasa”, wist zij waar haar leven over gaat. Het terug vinden van het eigen onbeschreven blad. Want hoe bekrast of gekleurd ook, zij blijft het onbeschreven blad, die schone lei. Het beginpunt vanwaar steeds opnieuw keuzes gemaakt kunnen worden en mogelijkheden kan onderzoeken. Gerelateerd aan  de zorgvuldigheid waarmee zij om wil gaan met haar kinderen en de mensen om haar heen. De geboorte van  twee mensjes waarvoor zij de zorg kreeg….. zij gunt iedereen het bewustzijn op dit weten. Hoe zorgvuldig wil je zijn als je een ouder wordt van een onbeschreven blad? Of als je leerkracht bent van een klas vol schone leitjes?

    

De werken gaan allemaal over dit thema. Ze zijn intuïtief ontstaan. Tijdens het creëren werd zij telkens weer opnieuw bewust van haarzelf en de grote verantwoordelijkheid die zij draagt als medemens, maar ook werd de enorme ruimte voelbaar om haar eigen Tabula Rasa steeds weer opnieuw te beschrijven met dingen waar zij gelukkig van wordt.

Zij ziet er naar uit om u allen te ontmoeten tijdens één van de zaterdagmiddagen op deze prachtige plek.

Meer evenementen bekijken?

11 December 2022
14:30

Sfeerconcert – Melos

Zanggroep Melos wil u graag vermaken in afwachting van het Kerstfeest. Mooie liederen, zoals The Family Tree worden afgewisseld met kerstliederen. Onder leiding van de enthousiaste dirigent Arjan Kooijmans en Wouter Bruinsma, pianist, voor de muzikale begeleiding. Zo krijgt ...

Lees meer
17 December 2022
15:00

Kerstconcert – Zang & Vriendschap

Een concert in kersttijd in het mooie Lodewijkskerkje geeft een extra dimensie aan het zingen. Zang en Vriendschap hoopt met dit concert het publiek een fijne middag te bezorgen en een, voor ieder persoonlijke, juiste kerstsfeer te brengen. ...

Lees meer