Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
1 July 2017 tot 1 January 1970
14:00 - 16:30

Expositie, werk van Susan Dona – Sta even “STIL”

Meer info

Expositie, werk van Susan Dona – Sta even “STIL”

1 July 2017
14:00

Informatie

Vandaag de laatste zaterdagmiddag dat Susan Dona haar schilderijen exposeert in het Lodewijkskerkje tijdens Zomerzin 2017. Vanaf volgende week zal er werk van een andere kunstenares hangen. De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Susan woont en werkt in Oisterwijk. Na vele jaren natuurgetrouw getekend en geschilderd te hebben, vindt zij reeds geruime tijd een uitdaging in het maken van abstracte schilderijen, maar ook in het abstracte werk laat zij zich inspireren door de natuur.

Sinds 5 jaar heeft  ”beeldhouwen in steen”  haar kunstenaarschap verrijkt en aangevuld. Beeldhouwen in steen en haar olieverf schilderijen beïnvloeden elkaar positief.

De abstracte schilderwerken van Susan zijn een zoektocht naar compositie, stilte en kleur. Binnen deze beheerste compositie spelen ook toevalligheden een rol. Haar schilderijen laten een doorleefde huid zien, deels door de vele verflagen en deels door bewust aangebrachte structuur, waarin de meditatieve rust bewaard blijft.

Susan geeft haar schilderijen zelden een titel, waardoor de kijker de mogelijkheid heeft de eigen beleving vast te houden. Zo maakt ieder werk een eigen verhaal in tijd en ruimte.

“Scheppingsdrang is zo oud als de mensheid. We maken kunst omdat onze hersenen geprogrammeerd zijn om dat te doen. Met andere woorden: De mens is van nature een artistiek wezen” (Prof. Ramachandran)

Meer evenementen bekijken?

6 July 2024
13:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een ...

Lees meer
10 July 2024
19:30

Zomeravondconcert door Elckerlyc Speellieden

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale ...

Lees meer