Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
13 July 2024
13:30 - 16:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Meer info

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

13 July 2024
13:30

Informatie

Prachtig en betekenisvol schilderwerk dat verbondenheid en kracht uitstraalt

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een kijkje binnen; laat u verrassen door het kerkje (en achterliggende begraafplaats) en door de kunst.

In zomermaand juli – vanmiddag en 20 & 27 juli – exposeren twee zussen, Kristine & Carro Lenselink, samen hun werk.

Over de expositie

Hun schilderijen zijn heel verschillend maar beiden laten zich inspireren door hun innerlijke wereld en een Hoger weten.

De lang vergeten korf

Kristine is autodidact en haar schilderijen zijn gemaakt met acryl- of met olieverf. Haar werk is kleurrijk en toch ingetogen. Zij houdt ervan om te spelen met licht, vorm en haar voorstellingsvermogen. Ze heeft vooraf geen idee wat het eindresultaat gaat zijn. Dat houdt het spannend en maakt ieder werk uniek.

Wind

Ook de zachte, intuïtieve schilderijen van Carro trekken de toeschouwer naar een andere wereld. Inspiratie ontvangt zij tijdens haar wandelingen in de natuur en via herinneringen aan andere dimensies of dromen. Na haar tijd op de kunstacademie in Tilburg is zij 30 jaar geleden gestart als illustrator/coach. De laatste jaren is ze ook weer begonnen met schilderen op doek.

Creativiteit is er thuis bij de zussen Lenselink met de paplepel ingegoten, beide ouders tekenen en schilderen ook.

Beide kunstenaars zijn aanwezig tijdens de expositiemiddagen en hun werk is te koop.

 

Meer evenementen bekijken?

6 July 2024
13:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een ...

Lees meer
10 July 2024
19:30

Zomeravondconcert door Elckerlyc Speellieden

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale ...

Lees meer