Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
9 September 2018
12:00 - 16:30

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

Meer info

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

9 September 2018
12:00

Informatie

Tijdens Open Monumentendag zijn het Lodewijkskerkje en het naastgelegen diaconiehuisje open voor iedereen. Het kerkje biedt dan tevens een expositie van het werk van Annelies Roelen. Lees meer.

Direct naast het Lodewijkskerkje bevinden zich drie diaconie woningen die rond 1855 gebouwd zijn door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. Zij hebben cultuurhistorische waarde als vertegenwoordigers van de sociale zorg door de Hervormde Gemeente in de negentiende eeuw.

Zij zijn als diaconie woningen uiterst zeldzaam. Een van deze  diaconie woningen is sinds begin deze eeuw weer in gebruik genomen. De diaconie woning is de afgelopen jaren gebruikt voor  huisvesting van uitgeprocedeerde asielzoekers, die nog een laatste kansrijk beroep hebben lopen. De woning (keuken, kelder, woon-/eetkamer, badkamer en twee slaapkamers met overloop) biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunt u de woning komen bezichtigen en zal een van de diakenen u daar graag rondleiden en over het werk van de diaconie vertellen.

Meer evenementen bekijken?

29 October 2023
14:30

Yoga & Pianoconcert – Let’s Yoga Oisterwijk

Het  yoga concert wordt door Donate van Let’s Yoga Oisterwijk samen met haar man Erik georganiseerd. Ze hebben hun krachten gebundeld door hun passies te verbinden: yoga en pianospelen. Een bijzondere ervaring waar de klanken van het pianospel je nog meer ...

Lees meer
3 December 2023
14:30

Elckerlyc Speellieden – Adventsconcert

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. ...

Lees meer