Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
9 September 2018
12:00 - 16:30

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

Meer info

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

9 September 2018
12:00

Informatie

Tijdens Open Monumentendag zijn het Lodewijkskerkje en het naastgelegen diaconiehuisje open voor iedereen. Het kerkje biedt dan tevens een expositie van het werk van Annelies Roelen. Lees meer.

Direct naast het Lodewijkskerkje bevinden zich drie diaconie woningen die rond 1855 gebouwd zijn door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. Zij hebben cultuurhistorische waarde als vertegenwoordigers van de sociale zorg door de Hervormde Gemeente in de negentiende eeuw.

Zij zijn als diaconie woningen uiterst zeldzaam. Een van deze  diaconie woningen is sinds begin deze eeuw weer in gebruik genomen. De diaconie woning is de afgelopen jaren gebruikt voor  huisvesting van uitgeprocedeerde asielzoekers, die nog een laatste kansrijk beroep hebben lopen. De woning (keuken, kelder, woon-/eetkamer, badkamer en twee slaapkamers met overloop) biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunt u de woning komen bezichtigen en zal een van de diakenen u daar graag rondleiden en over het werk van de diaconie vertellen.

Meer evenementen bekijken?

25 February 2024
16:00

Zanger en pianist Roon Staal – nieuwe Winter Tour

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal - bekende cover songs op authentieke wijze en eigen ...

Lees meer
14 April 2024
14:30

Voorjaarsconcert – Elckerlyc Speellieden

...... Goedemorgen mooie bloem, waar kom jij vandaan?.” Zo beginnen de Elckerlyc Speellieden hun voorjaarsconcert gevolgd door een keur van liedekens en speelstukjes uit de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek. Zoals gewoonlijk begeleiden zij zichzelf op een groot aantal ...

Lees meer