Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
9 September 2018
12:00 - 16:30

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

Meer info

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

9 September 2018
12:00

Informatie

Tijdens Open Monumentendag zijn het Lodewijkskerkje en het naastgelegen diaconiehuisje open voor iedereen. Het kerkje biedt dan tevens een expositie van het werk van Annelies Roelen. Lees meer.

Direct naast het Lodewijkskerkje bevinden zich drie diaconie woningen die rond 1855 gebouwd zijn door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. Zij hebben cultuurhistorische waarde als vertegenwoordigers van de sociale zorg door de Hervormde Gemeente in de negentiende eeuw.

Zij zijn als diaconie woningen uiterst zeldzaam. Een van deze  diaconie woningen is sinds begin deze eeuw weer in gebruik genomen. De diaconie woning is de afgelopen jaren gebruikt voor  huisvesting van uitgeprocedeerde asielzoekers, die nog een laatste kansrijk beroep hebben lopen. De woning (keuken, kelder, woon-/eetkamer, badkamer en twee slaapkamers met overloop) biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunt u de woning komen bezichtigen en zal een van de diakenen u daar graag rondleiden en over het werk van de diaconie vertellen.

Meer evenementen bekijken?

11 December 2022
14:30

Sfeerconcert – Melos

Zanggroep Melos wil u graag vermaken in afwachting van het Kerstfeest. Mooie liederen, zoals The Family Tree worden afgewisseld met kerstliederen. Onder leiding van de enthousiaste dirigent Arjan Kooijmans en Wouter Bruinsma, pianist, voor de muzikale begeleiding. Zo krijgt ...

Lees meer
17 December 2022
15:00

Kerstconcert – Zang & Vriendschap

Een concert in kersttijd in het mooie Lodewijkskerkje geeft een extra dimensie aan het zingen. Zang en Vriendschap hoopt met dit concert het publiek een fijne middag te bezorgen en een, voor ieder persoonlijke, juiste kerstsfeer te brengen. ...

Lees meer