Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
9 September 2018
12:00 - 16:30

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

Meer info

Kerkje en Diaconiehuisje open tijdens Open Monumentendag

9 September 2018
12:00

Informatie

Tijdens Open Monumentendag zijn het Lodewijkskerkje en het naastgelegen diaconiehuisje open voor iedereen. Het kerkje biedt dan tevens een expositie van het werk van Annelies Roelen. Lees meer.

Direct naast het Lodewijkskerkje bevinden zich drie diaconie woningen die rond 1855 gebouwd zijn door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. Zij hebben cultuurhistorische waarde als vertegenwoordigers van de sociale zorg door de Hervormde Gemeente in de negentiende eeuw.

Zij zijn als diaconie woningen uiterst zeldzaam. Een van deze  diaconie woningen is sinds begin deze eeuw weer in gebruik genomen. De diaconie woning is de afgelopen jaren gebruikt voor  huisvesting van uitgeprocedeerde asielzoekers, die nog een laatste kansrijk beroep hebben lopen. De woning (keuken, kelder, woon-/eetkamer, badkamer en twee slaapkamers met overloop) biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunt u de woning komen bezichtigen en zal een van de diakenen u daar graag rondleiden en over het werk van de diaconie vertellen.

Meer evenementen bekijken?

6 July 2024
13:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een ...

Lees meer
10 July 2024
19:30

Zomeravondconcert door Elckerlyc Speellieden

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale ...

Lees meer