Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
8 July 2023
13:30 - 16:30

Zomerzin expositie “Bewegend bewogen”- werk in platte vlak door Marieke Kwantes – de Vries

Meer info

Zomerzin expositie “Bewegend bewogen”- werk in platte vlak door Marieke Kwantes – de Vries

8 July 2023
13:30

Informatie

"Als ik schilder of dans, stroom alles in mij vrij!"

Op deze zaterdagmiddag en die op 15 en 22 juli exposeert Marieke Kwantes – de Vries haar werk in het platte vlak.
De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Zoals Marieke het zelf zegt
Voedingsbodem voor mijn creëren is wat mijn zintuigen en mijn gevoel oppakken in de buitenwereld en in mijn binnenwereld. Schoonheid ervaren en aandachtig zijn geeft me de sleutel om iedere keer weer met open ogen nèt wat verder te kijken.

Daarbij kan naast verf alles van nut zijn: wat ik maar vind en min of meer in het platte vlak past. Het is vorm geven aan mijn innerlijk meebewegen. Een tekst of gedicht helpt mij soms om te focussen. Hierin leg ik ook vast hoe het ontstane beeld met mij communiceert, als een soort titel.

Op dit moment volg ik regelmatig een cursus via Vedic Art. Bij schilderen in de kunst van Vedic art verdiept zich mijn vrij en met plezier vormgeven, niks hoeft en alles mag. Het proces was voor mij altijd al belangrijker dan het resultaat, maar bovendien kun je door de werkwijze van Vedic Art ook inzicht krijgen in het creatieproces en op waar je staat in het leven.

Dit laatste is eveneens een constante in mijn leven. Die bewustwording heeft  van mij een blijer mens gemaakt. Als ik schilder of dans stroomt alles in mij vrij!

Mijn innerlijke wereld,
afgerond tot een vrucht,
gerijpt in vreugde en smart,
zal neervallen
in de  duisternis van de moederbodem
tot een nieuw creatief ontwaken.
bron: Tagore Vuurvliegen

Marieke zal tijdens de expositie aanwezig zijn en haar werk is te koop.

Meer evenementen bekijken?

17 December 2023
15:00

Zang & Vriendschap – Kerstconcert

Ook dit jaar zingt het koor Zang & Vriendschap weer in het prachtige Lodewijkskerkje. Zij zingen bekende en wat minder bekende kerstnummers, onder andere: In the Bleak midwinter, Hark the herald Angels sing, Lully, Lulla, Lullay van Robert ...

Lees meer
4 February 2024
15:00

Valentijnsconcert door leerlingen van LokaalZes

Al ruim vijf jaar schitteren elk jaar leerlingen van LokaalZes tijdens het akoestische concert in het Lodewijkskerkje. Onder leiding van Kathelijn van Dongen Deze middag betreden de klassiek geschoolde zangers en zangeressen van LokaalZes het Lodewijkspodium. Het perfecte ...

Lees meer