Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
3 August 2019 tot 1 January 1970
14:00 - 16:30

Expositie door Beeldkracht Oisterwijk

Meer info

Expositie door Beeldkracht Oisterwijk

3 August 2019
14:00

Informatie

Op deze zaterdagmiddag worden de schilderijen geëxposeerd die door de deelnemers van Atelier Beeldkracht zijn gemaakt; tijdens de ZomerZin 2019. De deuren van het kerkje staan gedurende de zomermaanden tijdens deze middagen open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door de kunst en het monumentale Lodewijkskerkje: vrije entree.

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met dementie/ geheugenproblemen dat in 2015 is opgericht door Ellen Geerts (beeldend kunstenaar).

Bij Beeldkracht gaan we uit van wat er wél kan; we kijken naar mogelijkheden i.p.v. naar de beperkingen waar mensen mee te maken krijgen als gevolg van deze ziekte. Het blijkt dat je ook in deze fase van het leven nog nieuwe dingen kunt leren; dat je je kunt ontwikkelen op een positieve manier. Niets is mooier dan iets te creëren; je emoties of leefwereld te kunnen vertalen in beelden. Beelden die iets vertellen, maar waarover je ook kunt communiceren; het gáat weer ergens over!

Wekelijks komen 10 cursisten tekenen en schilderen in het atelier van Beeldkracht bij de Krekul. De begeleiding is in handen van een betrokken en deskundig team vrijwilligers die u ook zullen ontvangen tijdens deze expositie. Wij zijn trots op onze cursisten en hun prachtige werk en delen dat graag met u!

Cursiste Ria geeft op een prachtige manier in beeld en woord vorm aan wat haar beweegt.


De dementie heeft mij ook 
in zijn macht
Dat kost energie en kracht
Steeds vaker raak in gedachten
over wat ik in de  toekomst
heb te verwachten
Ik strijd een strijd
met mijn lichaam en geest
En mis het ritme
van het leven het meest
Met het schilderen van dit schilderij
kwam soms een lichtpuntje voorbij

De schilderijen zijn niet te koop; er zijn echter prachtige kaarten van gemaakt. Bij aankoop hiervan steunt u het voorbestaan van dit mooie atelier. Voor meer informatie zie de website of facebook van Atelier Beeldkracht. Voor contact: email.

Meer evenementen bekijken?

25 February 2024
16:00

Zanger en pianist Roon Staal – nieuwe Winter Tour

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen in een magische, rustgevende sfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon - oomzegger van Ede Staal - bekende cover songs op authentieke wijze en eigen ...

Lees meer
14 April 2024
14:30

Voorjaarsconcert – Elckerlyc Speellieden

...... Goedemorgen mooie bloem, waar kom jij vandaan?.” Zo beginnen de Elckerlyc Speellieden hun voorjaarsconcert gevolgd door een keur van liedekens en speelstukjes uit de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek. Zoals gewoonlijk begeleiden zij zichzelf op een groot aantal ...

Lees meer