Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
15 September 2024
12:00 - 17:00

Expositie “Zon en de maan” – Sabine van Dooren

Meer info

Expositie “Zon en de maan” – Sabine van Dooren

15 September 2024
12:00

Informatie

Een opening naar onze verbeeldingskracht

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een kijkje binnen; laat u verrassen door het kerkje (en achterliggende begraafplaats) en door de kunst.

Vanmiddag tijdens Open Monumentendag toont Sabine van Dooren haar werk.

Over de expositie

Sabine, opgegroeid in Moergestel, woont in Utrecht waar ze in 2021 met haar atelier is begonnen.

Prachtige combinaties van vorm, kleur en licht die te vinden zijn in de natuur en in interieurs vormen de basis van haar werk. Franse en Britse huizen en tuinen zijn een grote inspiratiebron. Sabine brengt met speelsheid en vrolijkheid de intuïtieve belevingswereld dichterbij. Dromen, kleuren en verbinding staan centraal.

In haar werk combineert ze het liefst verschillende materialen met elkaar – inkt, gouache en pastel zijn allemaal favoriet. Eenvoud en details creëren samen een balans. Ieder werk is een weerspiegeling van opgedane indrukken en interpretaties.

Deze expositie gaat over sprankeling, helderheid en plezier. Het is een collectie van elementen uit de natuur, vertaald naar lijnen en kleur. Een opening naar onze verbeeldingskracht. Waarbij de zon en de maan liefdevol toekijken.

Haar instagram geeft nog meer beeld van haar werk. Sabine zal aanwezig zijn tijdens de middagen en haar werk is te koop.

 

Meer evenementen bekijken?

6 July 2024
13:30

Expositie “Zussenkracht” – schilderijen van Kristine & Carro Lenselink

Tijdens de zomerse zaterdagmiddagen staan de deuren open van het monumentale Lodewijkskerkje in Oisterwijk. In de maanden juli, augustus en een deel van september is er vrije toegang om werk van drie verschillende kunstenaars te bekijken. Neem een ...

Lees meer
10 July 2024
19:30

Zomeravondconcert door Elckerlyc Speellieden

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale ...

Lees meer