Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
17 December 2016
15:00

Kerstconcert Sabine Wüthrich en Manja Smits

Meer info

Kerstconcert Sabine Wüthrich en Manja Smits

17 December 2016
15:00

Informatie

Een engel speelt meestal harp of zingt!

Het beloofd een stemmingsvol kerstconcert te worden. Sopraan Sabine Wüthrich en de vermaarde harpiste Manja Smits brengen u, met smaakvol gekozen liederen van Bach, Scarlatti, Fauré en meer, in hemelse sferen! Kamermuziek op zijn best met twee ervaren topmusici. Entree is vrij; na afloop vragen de musici een vrijwillige bijdrage omdat “leven vóór de muziek wel, maar van de muziek niet mogelijk is”.

Sabine Wüthrich won de 1e prijs aan het Concorso Internazionale di Canto Solistico Seghizzi in Gorizia 2008 en de 1e prijs op de Nederlandse Vocalistenpresentatie (voormalig Erna Spoorenberg concours) in 2007. Tijdens haar studie op het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en Udo Reinemann ontving Sabine drie keer achter elkaar de prestigieuze studiebeurs van de Zwitserse Kiefer Hablitzel Stichting.

Als solist heeft Sabine gewerkt met dirigenten als Paul McCreesh, Etienne Siebens, Frédéric Desenclos, Otto Tausk en Reinbert de Leeuw.. Sabine houdt van het lesgeven. In 2013 werd zij uitgenodigd om een Masterclass te geven aan de Bangor University of Music en in november 2016 gaf zij een cursus hedendaags lied aan de Nottingham University of Music.

Manja Smits is hoofdvakdocente harp aan het ArtEZ Conservatorium en het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze ontving als eerste harpiste de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding voor musici op het gebied van de klassieke muziek.Tevens was zij prijswinnares in het ‘Torneo Internazionale di Musica’ te Rome. (1998)

Manja Smits studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Arnhem en zette haar studie voort bij de vermaarde Vera Dulova aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou. Na een periode als solo-harpiste aan het Residentie Orkest te Den haag verbonden te zijn geweest richt ze zich nu op solospel, kamermuziek en coaching van jonge harpisten.

Meer evenementen bekijken?

11 December 2022
14:30

Sfeerconcert – Melos

Zanggroep Melos wil u graag vermaken in afwachting van het Kerstfeest. Mooie liederen, zoals The Family Tree worden afgewisseld met kerstliederen. Onder leiding van de enthousiaste dirigent Arjan Kooijmans en Wouter Bruinsma, pianist, voor de muzikale begeleiding. Zo krijgt ...

Lees meer
17 December 2022
15:00

Kerstconcert – Zang & Vriendschap

Een concert in kersttijd in het mooie Lodewijkskerkje geeft een extra dimensie aan het zingen. Zang en Vriendschap hoopt met dit concert het publiek een fijne middag te bezorgen en een, voor ieder persoonlijke, juiste kerstsfeer te brengen. ...

Lees meer