Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
21 May 2023
14:30 - 15:45

Lodewijkslezing – “Politiek & Water” door Erik de Ridder

Meer info

Lodewijkslezing – “Politiek & Water” door Erik de Ridder

21 May 2023
14:30

Informatie

Een actueel maatschappelijk, cultureel of historisch thema dat ons allemaal aangaat.

Stichting Lodewijkskerkje organiseert jaarlijks de Lodewijkslezing; rond de dag dat Koning Lodewijk Napoleon persoonlijk Oisterwijk bezoekt (1809). Voor meer historie, klik hier.

Erik de Ridder, watergraaf van Waterschap de Dommel, zal dit jaar de lezing doen.  Hij zal een toelichting geven op de gevolgen van de nieuwe samenstelling van het Algemeen Bestuur. Wat de invloed hiervan is op het beleid. En hoe hij aankijkt tegen de nieuwe partijen en de te vormen coalitie.

Hij is geen lid van het algemeen bestuur en heeft geen stemrecht. Wel is hij lid van het dagelijks bestuur. De functie is een beetje te vergelijken met die van een burgemeester. Hij vertegenwoordigt het waterschap in bijeenkomsten en vergaderingen. De watergraaf wordt voor een periode van zes jaar bij koninklijk besluit benoemd. Erik de Ridder is benoemd in mei 2019, dus zijn termijn loopt tot mei 2025.

Voor zijn benoeming als watergraaf was Erik wethouder in zijn woonplaats Tilburg, van 2010-2019. Daar was hij onder andere lange tijd wethouder financiën, economische zaken en sociale zaken. Voordien werkte hij in het bedrijfsleven en bij de Rijksoverheid.

De entree is gratis; we vragen een vrijwillige bijdrage voor het behoud van het monumentale pand. Na de lezing is het mogelijk om na te praten met een koffie of een drankje in de woonkamer van de Voorhof.

Meer evenementen bekijken?

29 October 2023
14:30

Yoga & Pianoconcert – Let’s Yoga Oisterwijk

Het  yoga concert wordt door Donate van Let’s Yoga Oisterwijk samen met haar man Erik georganiseerd. Ze hebben hun krachten gebundeld door hun passies te verbinden: yoga en pianospelen. Een bijzondere ervaring waar de klanken van het pianospel je nog meer ...

Lees meer
3 December 2023
14:30

Elckerlyc Speellieden – Adventsconcert

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. ...

Lees meer