Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
22 July 2023
13:30 - 16:30

Zomerzin expositie “Bewegend Bewogen” – werk in platte vlak door Marieke Kwantes – de Vries

Meer info

Zomerzin expositie “Bewegend Bewogen” – werk in platte vlak door Marieke Kwantes – de Vries

22 July 2023
13:30

Informatie

"Als ik schilder of dans, stroomt alles in mij vrij!"

Op deze zaterdagmiddag exposeert Marieke Kwantes – de Vries voor het laatst haar werk in het platte vlak.
De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree.

Zoals Marieke het zelf zegt
Voedingsbodem voor mijn creëren is wat mijn zintuigen en mijn gevoel oppakken in de buitenwereld en in mijn binnenwereld. Schoonheid ervaren en aandachtig zijn geeft me de sleutel om iedere keer weer met open ogen nèt wat verder te kijken.

Daarbij kan naast verf alles van nut zijn: wat ik maar vind en min of meer in het platte vlak past. Het is vorm geven aan mijn innerlijk meebewegen. Een tekst of gedicht helpt mij soms om te focussen. Hierin leg ik ook vast hoe het ontstane beeld met mij communiceert, als een soort titel.

Op dit moment volg ik regelmatig een cursus via Vedic Art. Bij schilderen in de kunst van Vedic art verdiept zich mijn vrij en met plezier vormgeven, niks hoeft en alles mag. Het proces was voor mij altijd al belangrijker dan het resultaat, maar bovendien kun je door de werkwijze van Vedic Art ook inzicht krijgen in het creatieproces en op waar je staat in het leven.

Dit laatste is eveneens een constante in mijn leven. Die bewustwording heeft  van mij een blijer mens gemaakt. Als ik schilder of dans stroomt alles in mij vrij!

Mijn innerlijke wereld,
afgerond tot een vrucht,
gerijpt in vreugde en smart,
zal neervallen
in de  duisternis van de moederbodem
tot een nieuw creatief ontwaken.
bron: Tagore Vuurvliegen

Marieke zal tijdens de expositie aanwezig zijn en haar werk is te koop.

Meer evenementen bekijken?

9 June 2024
14:00

Zanggroep Melos: 40-jarig jubileum concert

Melos, onder leiding van dirigent Arjan Kooijmans, biedt u een gezellige middag met muziek, koffie/thee en lekkers in de pauze én nog een loterij! Daarmee viert zij haar 40-jarig bestaan. Ook is er nog een verrassingsoptreden van iemand ...

Lees meer
22 June 2024
20:00

Vocaal ensemble DRIEST

Vocaal ensemble DRIEST bestaat uit vijf geschoolde zangers en in 2015 ontstaan. Van Hoek heeft een sterke voorkeur voor oude muziek, wat hoorbaar is in al zijn werken. Alle composities worden volledig met de hand geschreven en vaak ...

Lees meer